‍3D-tulostuksen suosio kasvaa jatkuvasti. Tuoreen tutkimuksen mukaan 3D-tulostuksen markkinat kaksinkertaistuvat vuoteen 2020 mennessä. Tämä johtuu pääasiassa 3D-tulostimien kasvavasta käyttöönotosta eri teollisuudenaloilla, kuten valmistuksessa, terveydenhuollossa, koulutuksessa ja arkkitehtuurissa. Lisäksi yritykset käyttävät 3D-tulostimia yhä useammin kustannussäästömahdollisuuksiensa vuoksi osien valmistamiseen ostamisen sijaan. Amazonista löytyy nyt jopa valmiita, kohtuuhintaisia 3D-tulostimia. Tässä blogikirjoituksessa kerromme, miten voit investoida 3D-tulostimeen ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, kun rahoitat tällaista investointia. Nämä vinkit ovat hyödyllisiä riippumatta siitä, haluatko ostaa valmiiksi rakennetun vai rakentaa oman pöytä-3D-tulostimesi tyhjästä.

Miksi sinun pitäisi ostaa 3D-tulostin?

3D-tulostimen avulla voit valmistaa räätälöityjä tuotteita tietokoneellasi. Voit tulostaa osia koneisiisi, prototyyppejä uusia tuotteita varten ja jopa valmiita tuotteita, kuten leluja ja koruja. Kuvittele vain mahdollisuudet! Lisäksi yhä useammat ihmiset ansaitsevat rahaa 3D-tulostimellaan myymällä suunnittelutiedostojaan verkossa. Vaikka tämä ei olekaan mikään nopea rikastuminen, se voi olla mukava sivutulo. Ja jos omistat 3D-tulostimen, sinulla on mahdollisuus myydä mallejasi asiakkaille kaikkialla maailmassa. Lopuksi, 3D-tulostimet voivat olla hauskoja. Jos sinulla on lapsia, he voivat käyttää 3D-tulostinta omien lelujen ja mallien luomiseen. Jos sinulla on toimisto, 3D-tulostin voi olla loistava tapa tuoda tiimi yhteen, kun ihmiset voivat tehdä asioita, joista he voivat olla ylpeitä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon 3D-tulostinta ostaessa?

– Tulostustilavuus – Tämä on se enimmäismäärä tilaa, jonka 3D-tulostin voi käyttää esineen rakentamiseen. Jos tulostat suuria osia, kannattaa varmistaa, että hankit tulostimen, jossa on suuri tulostustilavuus. – Filamentin halkaisija – Tämä on 3D-tulostimesta tulevan filamentin paksuus. Esimerkiksi 1,75 mm:n filamenttia käyttävä 3D-tulostin tuottaa vahvempia osia kuin 1,75 mm:n filamenttia käyttävä tulostin. Halkaisijaltaan suurempi filamentti on myös halvempaa. – Materiaalit – Useimmat 3D-tulostimet ovat yhteensopivia vain yhdenlaisen filamentin kanssa. Tämä on usein PLA, joka on biohajoavaa muovia. – Tulostusnopeus – Tämä tarkoittaa sitä, kuinka kauan esineen tulostaminen kestää. Tulostusnopeus ilmoitetaan yleensä millimetreinä sekunnissa eli mm/s.

Miten löydät parhaan hinnan 3D-tulostimelle?

Kun etsit 3D-tulostinta, voit helposti langeta siihen ansaan, että katsot vain laitteen hintaa. Tulostimen hinta on kuitenkin vain yksi tekijä, eikä kovin tärkeä. – Sinun on otettava huomioon 3D-tulostimen kokonaiskustannukset. Tämä sisältää itse tulostimen hinnan, tulostusfilamentin kustannukset ja mahdolliset ylläpitokustannukset. – Sinun on myös mietittävä tulostimen ylläpitokustannuksia. Jotkin 3D-tulostimet kuluttavat paljon sähköä, eivätkä ne ehkä sovi kotiisi. – Lisäksi sinun on mietittävä osien vaihtamisen hintaa. Joissakin 3D-tulostimissa on osia, jotka rikkoutuvat helposti, mikä voi tulla kalliiksi. – Lopuksi sinun on otettava huomioon tulostimen jälleenmyyntiarvo. Vaikka edullisen tulostimen ostaminen voi säästää rahaa lyhyellä aikavälillä, se voi tulla kalliimmaksi pitkällä aikavälillä, jos et voi myydä sitä eteenpäin.

Vinkkejä 3D-tulostimen hankinnan rahoittamiseen

Seuraavassa on muutamia vinkkejä 3D-tulostimen oston rahoittamiseen:

Laina

Yksi varteenotettava vaihtoehto 3D-tulostimen rahoittamiseen on laina. Useimmilla meistä ei ole sukan varressa useita tuhansia euroja, jolla hankinnan voisi rahoittaa. Siitä syystä lainan tai kulutusluoton ottaminen hankinnan rahoittamiseksi on yksi hyvä vaihtoehto. Kannattaa kuitenkin muistaa vertailla eri vaihtoehtoja ja kilpailuttaa laina. Edullinen kilpailutettu laina on usein halvin vaihtoehto isompien menojen rahoittamiseen.

Leasing-sopimus

Leasing-sopimus on toinen yleinen vaihtoehto, jolla 3D-tulostimien ostoja rahoitetaan. Tämä vaihtoehto on yleisimmin käytössä yrityksillä, mutta myös yksityiset henkilöt voivat rahoittaa hankinnan leasing-sopimukselle. Leasing toimii samaan tapaa kuin esimerkiksi auton leasing sopimukset.

Osamaksu

Jokaiselle tuttu ja turvallinen vaihtoehto rahoittaa kalliimpia ostoksia. Myös 3d-tulostimia rahoitetaan paljon erilaisilla osamaksusopimuksilla. Kannattaa kuitenkin vertailla huolella osamaksun kokonaishinta ja verrata sitä esimerkiksi lainaan. Hyvin usein osamaksut ovat kalliimpia kuin lainat. Vertaile siis huolella eri vaihtoehtoja ennen kun päätät miten rahoitat seuraavan 3D-tulostimesi.

Päätelmät

Jos olet 3D-tulostimen markkinoilla, sinun kannattaa ehdottomasti harkita sellaisen ostamista. 3D-tulostinta voi käyttää niin moniin erityyppisiin projekteihin, ja se voi auttaa sinua olemaan luovempi työssäsi. Ennen kuin ostat 3D-tulostimen, sinun on päätettävä, mihin aiot käyttää sitä ja kuinka usein aiot käyttää sitä. Tämä auttaa sinua päättämään, minkä tyyppinen tulostin sopii sinulle. Kun ostat 3D-tulostimen, investoit tulevaisuuteesi. Voit käyttää sitä niin monenlaisten asioiden luomiseen, ja se kestää pitkään.